Nieuwsbrief 19-12-2010

19-12-2010

Namasté allemaal,

Zoals jullie weten heeft de Bal Byabasayee Kendra School in Kathmandu tussen 2005 en 2009 hulp gehad uit Nederland van onze stichting. Dit is een overheidsschool met 900 leerlingen uit de lagere kasten van de bevolking.

Toen ik in 2005 voor de eerste keer de school bezocht was daar niet eens een fatsoenlijke toilet, geen boeken, geen bibliotheek, niet genoeg schoolbanken voor alle kinderen en ga zo maar door! Samen met het hoofd van de school heb ik veel plannen gemaakt, schoolmateriaal gekocht, boeken aangeschaft, een bibliotheek en natuurkunde lokaal gebouwd en er is zelfs een toilettenblok gekomen.

Verschillende vrijwilligers hebben de school bijgestaan. Ellen, Helga, Ria, Nicole, Rianne, Johan en nog diverse anderen hebben de school geholpen met het geven van lessen in hygiëne, muziek, natuurkunde, scheikunde en lessen in de kleuterklassen.

Na 5 jaar zag de school er heel anders uit. Het was een verademing om de kinderen te zien, om de vooruitgang te zien.
 
In september 2010 werd ik geschreven door het hoofd van de school, Ramhari Pudasaini, en een leraar, Baikuntha. Ze wilden mij huldigen omdat Stichting Project Nepal zo'n grote bijdrage geleverd had aan de school. Meermalen heb ik geweigerd omdat ik dat absoluut niet nodig vond. Totdat ik benaderd werd door Ishwor Prasad Sapkota, het hoofd van diverse overheidsscholen en hoofd van het school management.

Op zaterdag 4 december 2010 ben ik op de Bal Byabasayee Kendra School in de bloemetjes gezet. Eigenlijk is het een hulde aan iedereen uit Nederland die steun heeft gegeven, geld doneerde, vrijwilligerswerk deed en schoolspullen heeft gegeven.
 
Ik heb een financieel rapport overhandigd aan Ishwor Prasad Sapkota, waarin precies staat wat Stichting Project Nepal in 5 jaar doneerde. Er zitten kopieën bij van de banktransacties, kopieën van de pakketten die ik zond, een lijst van de materialen die gegeven werden etc. etc. De scholen worden namelijk gecontroleerd en men wil exact weten welke hulp uit het buitenland gegeven is.
 
Die dag werden vele mooie woorden gesproken door Jaya Ram Dulal, Baikunta, Ramhari Pudasaini en Ishwor Prasad Sapkota. Alle Nederlanders werden nogmaals bedankt; Stichting Project Nepal had fantastisch werk geleverd.

nieuwsbrief 101219-02_0.jpg
 
Ik kreeg een mooie plaquette, waarop het bedrag van 15.000 euro staat dat Project Nepal in 5 jaar heeft gedoneerd, vergezeld van uitgebreide dankwoorden. Graag wil ik iedereen die een bijdrage leverde aan deze school hartelijk bedanken.

Ik wens jullie fijne kerstdagen.

Met vriendelijke groeten,

Angelique van Hoof