Nieuwsbrief 1 september 2018

01-09-2018

Namasté,

Zoals een ieder van u weet is de Algemene Verordening Gegevensbescherming een feit.  De privacyverklaring staat sinds enige tijd op onze website bij de nieuwsbrieven en wanneer iemand van u de nieuwsbrieven van Stichting Project Nepal niet meer wenst te ontvangen kunt u een mail zenden naar; angelnepal@hotmail.com en zullen wij als stichting al uw gegevens verwijderen uit ons bestand.

Wanneer u de nieuwsbrief van Stichting Project Nepal wel wil blijven ontvangen hoeft u geen actie te ondernemen.

Naam of foto op website

Het kan zijn dat er in het verleden een foto of een naam op de website van Stichting Project Nepal van u stond i.v.m. vrijwilligerswerk of een grote donatie die vermeld werd. Mocht u het vervelend vinden dan zal naam en/of foto direct verwijdert worden. U kunt een email naar bovenstaand email adres zenden. Stichting Project Nepal wil de strikte privacywetgeving graag naleven en respecteert uw keuze.

Website Stichting Project Nepal beveiligd

De website van Stichting Project Nepal is beveiligd en waarschijnlijk niet interessant om te hacken omdat er alleen gegevens op staan van de stichting zelf. Er worden geen coockies gebruikt en er worden geen statistieken bijgehouden over de bezoekers. De website is alleen bedoelt om onze nieuwsbrieven te publiceren en informatie te geven over ons werk in Nepal. Dank aan Marcel van Doornen     WWW.WEBBOUWPLUS.NL

Groot waterproject in Nuwakot

Nepal heeft meer dan 400 rivieren en heeft de op één na grootste zoetwatervoorraad ter wereld. Maar desondanks hebben 5 miljoen Nepalezen géén toegang tot schoon drinkwater. In de meeste bergdorpen is het de taak van de meisjes en de vrouwen om water te halen uit bronnen, een rivier of een beekje. Vaak lopen ze uren voor 10 liter water voor hun familie en hun vee. Een zware taak en daarom besloten wij als stichting om, op aanraden van de regering, een groot waterproject te starten.

Op 29 mei 2018 is de bouw gestart in de bergdorpen Bokedhunga  en Rautbeshi van Dupcheswor in het in het district Nuwakot, 70 km ten westen van Kathmandu. Samen met de lokale bevolking is besloten om een grote watertank te bouwen van 10.000 liter. Water zal van daaruit met leidingen naar de dorpen worden gebracht. 

Eind juni liep de bouw van de watertank vertraging op door zeer zware regenval en een kleine aardverschuiving. Begin juli werd een extra versterkingsmuur aangebracht, zodat de tank niet van de berg zou kunnen glijden tijdens de volgende grote regenbui. In Nepal zijn elk jaar honderden aardverschuivingen door zeer zware regenbuien in de moessonperiode tussen juni en september.

waterproject mei 2018_0.jpg wateropslag voor 10_000 liter_0.jpg

Computertrainingen gestart in Patan

Begin augustus is een nieuwe computercursus gestart. In ons nieuwe kantoor in Patan is één van de kamers ingericht als computerlokaal. Een donatie van € 3.000,-  maakte het mogelijk om zes nieuwe computers aan te schaffen. Tevens gebruiken we nog vier computers die vorig jaar gedoneerd werden door een scholengemeenschap uit Helmond. Onze nieuwe computertraining zal zes maanden duren en is bestemd voor jonge mensen uit de onaanraakbare kasten die nergens anders een opleiding kunnen volgen. Vóór aanvang van elke les krijgen de cursisten een kleine maaltijd en thee. De opleiding is officieel erkend door de overheid.

Computertraining 2018_0.jpg  Nieuwe computertraining_0.jpg

Alle 27 kinderen van ons OHM project zitten op school

In de vorige nieuwsbrief beschreef ik de problemen waarmee wij te maken krijgen in diverse districten in Nepal vanwege corruptie, eigen belang en verkeerd geïnformeerde ambtenaren. Door deze problemen werd het onmogelijk nog een school te bouwen en werd er besloten om een andere vorm van hulp te gaan bieden aan wezen, kinderen met één ouder en kinderen uit de onaanraakbare kaste. Het OHM PROJECT werd een feit.

Deze keuze blijkt nu een groot succes. Sinds maart 2018 hebben we 27 kinderen onder onze vleugels. Ze zitten intussen allen op school, hebben schoolkleding, schoenen en schoolmateriaal gekregen. Ook werd voor diverse kinderen een huis gebouwd zodat ze in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen samen met hun moeder en niet naar een weeshuis hoeven. 

Per jaar is € 7.000,- nodig om deze 27 kinderen te voorzien van lager- en middelbaar onderwijs, schooluniform, schoenen, schoolmaterialen, schoolbus, en sommigen kinderen krijgen op school een maaltijd vanwege bittere armoede thuis.

Kinderen OHM project (foto2)_0.jpg Kinderen OHM project 2018_0.jpg 

The Handsome Boys Kumroj 2018_0.jpg  meghaulikids.jpg

Naast deze 27 kinderen hebben we ook nog 20 kinderen die op de Debouli school onderwijs krijgen sinds 2014. Van die 20 kinderen zijn diverse kinderen uit de slavernij gehaald en zij volgen met succes onderwijs. Anima bezoekt elke maand alle  47 kinderen.

7 oktober boekenmarkt bij Kringloopwinkel Stichting Een Aarde in Asten

Op zondag 7 oktober zal er bij Stichting Een Aarde, een kringloopwinkel in Asten, de jaarlijkse boekenmarkt plaatsvinden. Remko, bestuurslid van de stichting, zal die dag aanwezig zijn voor het verstrekken van informatie. Naast leuke souvenirs is mijn boek: "Mama, ...I am alive!" op deze markt te koop. De gehele opbrengst van onze kraam is bestemd voor de kinderen van het OHM project.

Adres markt 7 oktober: Kringloopwinkel Een Aarde, Molenakkers 11, 5721 WR Asten website:  WWW.EENAARDE.NL

 

Ik wil iedereen bedanken die een donatie deed, een pakket met kleding verzond naar Nepal of op wat voor wijze dan ook met Nepal verbonden is. Onze stichting kan kleine wonderen verrichten in Nepal met uw donaties. Elk kind heeft recht op onderwijs. Elk kind heeft recht op een klein beetje geluk. Ik ben na 15 jaar in de hulpverlening nog steeds dankbaar dat ik hieraan kan en mag bijdragen.

Met zonnige groet,

Angelique van Hoof