Nieuwsbrief 01-01-2011

01-01-2011

Namasté allemaal,

Op de allereerste plaats wens ik jullie een gezond, liefdevol en fijn 2011 toe.
Dat al jullie dromen mogen uitkomen.
 
Een nieuw jaar, en ook een nieuw begin voor Project Nepal.
Vandaag is onze nieuwe website gelanceerd. Een totaal nieuwe opzet, professioneel, overzichtelijk en met veel mooie foto's. Met dank aan de nieuwe webmaster.
 
Project Nepal werkt in Nepal samen met de organisatie Save The Greater One Horned Rhino Project.
We zijn werkzaam in het zuiden van Nepal in de Terai.
Onze doelen voor de komende jaren zijn:
- Bescherming van de bijna uitgestorvenéénhoornige neushoorn
- Bewustwordings- en voorlichtingsprogramma'sin dorpen in Chitwan
- Educatie voor kansarme kinderen
- Het slaan van waterputten en het bouwen van toiletten
- Gratis medische verzorging voor de allerarmsten
- Het bouwen van huizen voor kastenlozen
- Het verstrekken van baby-en kinderkleding in Bharatpur Hospital
 
Het laatste jaar is er een goede samenwerking geweest tussen beide projecten. De lokale bevolking kent ons en bij problemen proberen de leden van ons team direct tot een oplossing te komen. Hulp wordt direct geboden en met kleine bedragen is het mogelijk om één op één te helpen. Alle donaties die gedaan zijn worden voor de volle 100% nuttig besteed.

In de afgelopen maand zijn in diverse dorpen muurschilderingen met onze naam aangebracht op scholen en huizen, zodat dorpelingen hulp kunnen vragen aan Save The Greater One Horned Rhino Project. Omdat de meeste mensen niet kunnen lezen hebben we gekozen voor eenvoudige tekeningen met weinig tekst. We krijgen steeds meer naamsbekendheid omdat er veel hulp gegeven wordt aan de allerarmsten.
 
In februari komt er weer een nieuwe vrijwilligster naar Chitwan. Floor, afgestudeerd psychologe, gaat een wereldreis van één jaar maken en begint met vrijwilligerswerk in Nepal. Ik ga haar persoonlijk begeleiden omdat ik voor langere tijd naar Chitwan ga om alle projecten te bezoeken, te werken en bij te springen waar nodig. In deze periode werk ik niet voor FOX Vakanties. Tijdens mijn verblijf in Chitwan zal ik een soort reportage maken die later terug te vinden is op de website.
 
Tenslotte wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de donaties, de kleding en andere hulp die geboden is aan Project Nepal. FANTASTISCH wat wij met zijn allen kunnen bewerkstelligen voor de allerarmsten in het zuiden van Nepal.
 
Ook in dit nieuwe jaar hoop ik dat u gul blijft geven, want hulp in dit gebied is héél hard nodig.

Met vriendelijke groet,

Angelique van Hoof