Nieuwsbrief 16-03-2011

16-03-2011

Namasté allemaal,

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de geweldige hulp na mijn noodoproep voor het schooltje in Meghauli. Het was grandioos hoe velen onder u reageerden!! Ik had gehoopt op 500 euro, maar ik heb twee overboekingen kunnen doen naar Tulsi Magar, de oprichter van het “Save the Greater One Horned Rhino” project. In totaal is er maar liefst 2.200 euro ingezameld in 12 dagen tijd!!

De renovatie van het schooltje is al begonnen en het overige geld wordt gebruikt voor renovatie van het schooltje voor de dove kinderen in Bharatpur, educatie voor kansarme kinderen en slachtoffers van aanvallen door wilde dieren!

Tulsi heeft van dit geld ook een varkentje gekocht voor een weduwe, die een maand geleden haar man en haar varken verloren heeft. Het klinkt vreemd in onze oren, maar haar man wilde hun zwijntje redden dat ze zouden kunnen verkopen als het eenmaal vetgemest zou zijn. Maar het noodlot wilde dat ook de man aangevallen en opgegeten werd door de hongerige tijger. Vandaar dat we de weduwe steunen zodat ze toch inkomsten zal hebben wanneer het varken weer groot is. Kosten voor het varken: 100 euro.

Van het geld is ook een hekwerk geplaatst in het dorpje Doranghi, VDC 5. Daar waar in januari toiletten en een waterpomp gebouwd zijn. Dit omdat ook hier regelmatig aanvallen zijn en we vooral de kinderen willen beschermen tegen aanvallen van tijgers en neushoorns. Kosten hekwerk: 100 euro.

De twee vrijwilligsters Marjanne en Floor zijn nog steeds werkzaam in Chitwan. Floor (psychologe) woont al 6 weken bij Tulsi en zijn familie in het dorpje Jankauli en geeft les op het overheidsschooltje dat Mathilde en Femke opgeknapt hebben. In de avonden geeft Floor Engelse les aan een aantal vrouwen in het dorpje... bij kaarslicht. Ze schreef dat de vrouwen zo razend enthousiast zijn dat ze er helemaal blij van werd. Floor blijft nog enkele weken.

Verpleegkundige Marjanne werkt bij dokter Raj in Sauraha. Zij leert Raj de nieuwste technieken, gaat mee op huisbezoek in de jungle, geeft Engelse les in de kliniek in Bachhauli, bezoekt westerse zieke toeristen in de hotels samen met Raj, en volgende week zal zij een Dental Camp bijwonen dat door Nederlandse tandartsen van stichting Medora geleid wordt. Marjanne heeft gisteren een Engels examen afgenomen bij 20 vrouwen uit het dorp en medewerksters van de kliniek. Het examen zou om 12.00 uur beginnen, maar in Nepal is niemand op tijd dus om 13.00 uur kon er gestart worden.

Zowel Floor als Marjanne genieten met volle teugen, wonen en werken met de lokale bevolking in het Chitwan District en kunnen erg veel bijdragen aan betere leefomstandigheden in het gebied. Ook genieten ze van de Nepalese cultuur. Ze hebben al diverse bruiloften gehad, ceremonies meegemaakt en kunnen zo echt een kijkje nemen achter de schermen.

We zijn nu officieel een STICHTING. Het moest er van komen. We worden groot, werken samen met een Nepalese organisatie en er zullen meer vrijwilligers naar Chitwan afreizen om hulp te bieden. Om alles goed en ordelijk te laten verlopen is bij de notaris een akte opgemaakt.

Ook heeft Stichting Project Nepal het ANBI-certificaat gekregen van de Belastingdienst. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Zo kunnen donaties gedaan aan de stichting in mindering worden gebracht bij de belasting.

De notaris die de akte voor ons heeft opgesteld was zó geïnteresseerd in ons project dat hij geen kosten in rekening wilde brengen. Ik kon mijn tranen niet bedwingen en vertelde hem dat hiervan nog een schooltje opgeknapt zou kunnen worden. Wat een zonnige dag!

De aktie voor de Chepang Tribe en de baby's in het Bharatpur Hospital loopt goed. Er komen wekelijks dozen met kleding binnen. Geweldig hoe wij met zijn allen kunnen helpen in één van de armste landen van de wereld.

Nogmaals wil ik iedereen bedanken voor de donaties en de pakketten die verzonden zijn.

Morgen vertrek ik weer voor langere tijd om enkele schitterende rondreizen te begeleiden voor FOX Vakanties: een 17-daagse Nepal tour en een 21-daagse India/Nepal tour. Dus ik zal zeker in de gelegenheid zijn om enkele projecten te bezoeken en die lieve Kangresh een knuffel te geven.
Marjanne vertelde dat Kangresh het goed maakt. Dankzij zijn medicatie is hij redelijk stabiel.

Met vriendelijke groeten,

Angelique van Hoof