Naaiopleidingen Patan

Project:
actueel

Een nieuwe start

Sinds januari 2021 is onze stichting gestart met het financieren van basis- en gevorderden naaicursussen voor vrouwen uit de onaanraakbare kaste en weduwen. Per jaar zullen wij in totaal 8 groepen van 20 vrouwen gaan opleiden tot kleermaakster. Uiteraard met een door de overheid erkend certificaat. Deze cursussen worden gegeven in ons kantoorgebouw in Patan, waar ook computeropleidingen gegeven worden. 

In 2010 werd gestart met naaicursussen in het zuidelijke district Chitwan en blijkt nu, na 11 jaar nog steeds een groot succes. Na de bouw van een groot naaiatelier, toiletten en een waterput in Doranghi Chitwan, kunnen vrouwen een opleiding volgen en een betere toekomst tegemoet gaan.

In Patan konden ondanks Covid-19 en de regelmatige lockdowns de eerste groep dames met succes de eerste cursus afronden.

     

  

Hierboven de eerste groep vrouwen die een basiscursus van 6 maanden met goed resultaat heeft afgerond. De leerkracht van de basiscursussen is mijn pleegdochter Anita (rechts staand in roze Nepalese jurk). Zij volgde een HBO opleiding maatschappelijk werk, maar door een tragisch ongeluk in 2013 moest zij daarmee stoppen. Na jaren van revalideren volgde Anita een opleiding tot coupeuse en sinds 2016 werkt zij bij onze stichting als docent van de basiscursus.

Hierboven een foto van de de nieuwe groep vrouwen die op 15 augustus 2021 is gestart met hun basiscursus.