Nieuwsbrief 07-09-2010

07-09-2010

Namasté allemaal,

Een korte nieuwsbrief aan de vooravond van mijn vertrek naar India en Nepal. Veel positieve ontwikkelingen en gebeurtenissen volgen elkaar in een rap tempo op.

Er hebben zich diverse mensen aangemeld om baby- en kinderkleding en knuffels te gaan verzenden naar Nepal. De eerste pakketten zijn al gearriveerd in Chitwan en ik hoop dat er nog veel zullen volgen. Tulsi is met de eerste pakketten naar het streekziekenhuis van Bharatpur gegaan en heeft de kleding uitgedeeld. Hij schreef me dat hij blij werd van de uitgelaten stemming van de pas bevallen vrouwen.
 
Op 30 augustus heb ik 1.000 euro overgemaakt op de bankrekening van het SAVE THE GREATER ONE HORNED RHINO PROJECT. Dit geld zal gebruikt worden voor medische hulp aan volwassenen en kinderen die aangevallen zijn door wilde dieren, voor educatie en om enkele huizen te bouwen voor daklozen. We willen in een dorp weer huizen gaan bouwen van leem/klei en olifantengras. Deze huizen zijn voor families die momenteel geen onderdak hebben of door omstandigheden hun huis kwijtgeraakt zijn... denk aan mislukte oogst en overstromingen.

Op 2 september heb ik een nabespreking gehad met Mariska en Hella, de twee vrijwilligsters, die meer dan een maand in Chitwan geweest zijn. Ze hebben een fijne tijd gehad, veel kennis kunnen overdragen aan de leerkrachten en leerlingen van de overheidsschool in Bharatpur, slachtoffers bezocht van aanvallen door wilde dieren en het meest ontroerende was het bezoek aan Kangresh, de 16-jarige jongen met spasme. De vrijwilligsters vertelden me dat Kangresh erg blij is met zijn nieuwe bedbank en matras 

Kangresh op bank 1.jpg

Momenteel buigen enkele artsen en fysiotherapeuten zich over het probleem van Kangresh Er moet een methode zijn om deze jongen te helpen en misschien is er wel een medicijn dat zijn pijn kan verlichten.
 
Volgende week arriveren Mathilde en Femke, de nieuwe vrijwilligsters. Deze twee goed opgeleide, jonge verpleegkundigen gaan in Chitwan medische hulp bieden aan de lokale bevolking. Ze zullen opgenomen worden in een Nepalees gezin met drie kinderen zodat ze kennis kunnen maken met de Nepalese cultuur. Het is de bedoeling dat ze drie maanden als vrijwilligster gaan werken in Nepal.
 
Als laatste wil ik iedereen die doneerde aan Stichting Project Nepal héél hartelijk bedanken.
Met uw steun kunnen we veel kinderen een betere toekomst geven.
 
Met vriendelijke groeten,

Angelique van Hoof