NOODOPROEP VOOR NIEUWE AMBULANCE

12-01-2020

Namasté,

Op de allereerste plaats wil ik iedereen een gezond, gelukkig en liefdevol 2020 wensen. Dat uw dromen mogen uitkomen.

In 2009 konden wij als Stichting Project Nepal een ambulance doneren van € 15.600 aan de mensen van het Chitwan District. Dokter Rajendra Prasad Kharel regelde alle officiële papieren via de overheid en binnen zes maanden stond er een gloednieuwe Indiase ambulance voor onze kliniek in Sauraha. Er werden duizenden mensen vervoerd naar het ziekenhuis in Bharatpur. Niet alleen werden levens gered van lokale bewoners in Chitwan, maar er werden ook tientallen westerse toeristen vervoerd naar Kathmandu naar de CIWEC Kliniek. Door de inzet van onze ambulance konden mensen uit afgelegen gebieden gered worden. En dát in een gebied met zéér slechte infrastructuur. Helaas sloeg vorige maand het noodlot toe.

Onze ambulance chauffeur moest een patiënt ophalen in Kumroj, maar door de slechte wegen schoot het voorwiel onder de ambulance uit waardoor de ambulance van de weg raakte. Onze chauffeur raakte gewond! Na een week werd de ambulance weggesleept en de garagemonteur in Narayanghat liet weten dat onze ambulance rijp was voor de sloop. De motor werd in 2017 gereviseerd, maar ook dat mocht niet meer baten.

De afgelopen weken was er geen ambulance in Sauraha en omliggende dorpen. Dat had voor veel mensen behoorlijke gevolgen. In de ochtend van 12 januari is er in het dorpje Bhagamara Sucumbasi Thole een jongeman aangevallen door een neushoorn. Het kolossale dier kwam tot in het dorp en viel uit het niets aan. Dokter Raj werd gebeld en de jongen werd achter op een paardenkar naar onze kliniek gebracht. De verwondingen waren te groot en dokter Raj besloot dat de jongen naar het Bharatpur ziekenhuis, 20 kilometer verderop, moest voor medische hulp en een operatie. Maar omdat wij geen ambulance meer hebben moest er eentje vanuit Bharatpur komen. Voordat de ambulance ter plaatse was, had de jongeman al veel bloed verloren en werd hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Bharatpur gebracht voor medische zorg. 

Onze ambulance is 11 jaar oud en heeft méér dan 225.000 kilometers afgelegd over slechte wegen.

Ik doe bij deze een noodoproep. We hebben € 25.000,- nodig voor een gloednieuwe ambulance. Dit is inclusief eenvoudige medische apparatuur. Er is al een bedrag van € 5.000,- geschonken door Stichting Medora uit Tilburg. Zij hebben dit bedrag rechtstreeks overgemaakt naar dokter Raj. Deze stichting verzorgt twee maal per jaar tandheelkundige hulp in het district Chitwan en zij maakten ook regelmatig gebruik van de ambulance.

We hebben dus nog € 20.000,- nodig.  Daarom wil ik proberen binnen korte tijd dit bedrag bij elkaar te krijgen. 

WIE HELPT ONS:     

Donaties:

Stichting Project Nepal

Rabobank Deurne:  NL 20 RABO 0113 9469 53    o.v.v. AMBULANCE

                 

 

Met vriendelijke groet,

Angelique van Hoof